Penjimatan Berganda Dengan Coastal Dim Sum

Resepi Nasi Goreng Dim Sum

Minggu lepas kita dah masak ala ala western iaitu Pizza Dim Sum, kali ni jom masak menu tanah air kita yang tercinta pula (perasan dah macam duk oversea ke min) haha. Harini min nak kongsikan resepi Nasi Goreng Dim Sum. Rare tak menu nasi goreng min. Hasilnya memang umphh sedap dan lazat, yang penting berkhasiat.

Nasi goreng sememangnya menjadi kegemaran rakyat Malaysia sejak dari dulu lagi. Selain menjadi ‘menu penyelamat’ daripada membazir nasi dan lauk lebih, ia begitu mudah diolah mengikut citarasa.

Terlalu banyak variasi nasi goreng di Malaysia sehingga kita tidak tahu berapa banyak nasi goreng yang ada di Malaysia sebenarnya. Ada yang suka nasi goreng kampung, nasi goreng cilipadi, nasi goreng Cina, nasi goreng ikan masin, nasi goreng cili padi, nasi goreng cendawan, dan berbagai lagi.

Bahan bahan yang diperlukan :
1. Dim Sum All Chicken #coastaldimsum
2. Nasi putih
3. Bawang merah 
4. Bawang putih
5. Lobak merah 
6. Sayur sawi 
7. Cili padi
8. Telur
9. Lada sulah 
10. Sos tiram 
11. Garam
12. Gula

Resepi nasi goreng dim sum ni mudah sahaja. Yang penting wajib ada Coastal Dim Sum. Oh ye, untuk nasi goreng ni min gunakan set All Chicken kerana dalam set ini ada dim sum perisa ayam, lada hitam, cendawan butang dan cendawan shiitake. Jadi kita dah tak perlu masukkan isi ayam dan lada hitam. Kan dah nampak penjimatannya disitu. Selain itu, dapat pula bonus rasa cendawan butang dan cendawan shiitake. Rasa yang penuh premium gitew. Auch 😀

Untuk lihat cara penyediaannya, boleh tonton di Youtube channel kami. Jangan lupa tulis resepi tau. Selamat mencuba!

Jika ada sebarang cadangan tentang menu dim sum, boleh tinggalkan di ruangan komen dibawah, juga boleh visit Page kami Coastal Dim Sum HQ ataupun whatsapp 0199800769 / 0199170769.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *