KENAPA MEMILIH PERNIAGAAN PRODUK MAKANAN

Kenapa Memilih Perniagaan Produk Makanan

Zaman yang serba sibuk sekarang, ramai yang menceburkan diri dalam bidang bisnes kan? Sekecil kecil bisnes boleh berjaya sehingga mempunyai satu peluang bisnes yang besar. Contohnya bisnes makanan adalah satu jenis cabang bisnes yang terbukti ramai orang bisnes boleh menjadi berjaya. Jadi kenapa memilih perniagaan produk makanan sebagai pilihan untuk berbisnes.

Antara faktor kenapa memilih perniagaan produk makanan adalah :

  1. Keperluan
    Makanan merupakan satu keperluan asas manusia. Pengambilan makanan adalah untuk proses pertumbuhan, pemulihan dan pengawalan kesihatan. Jadi netizen akan sentiasa memenuhi keperluan mereka, lebih lebih lagi jika produk makanan itu boleh memberikan kesihatan kepada mereka..
  2. Permintaan
    Makanan sejuk beku berpotensi untuk berkembang maju. Kerana produk makanan sejuk beku sentiasa mendapat permintaan dan sentiasa berkembang. Oleh itu tidak kira apa jua jenis makanan yang dijual, permintaan terhadap produk makanan sentiasa ada sepanjang masa.  Yang penting sedap, berpatutan dan mengenyangkan.
  3. Gaya hidup
    Disebabkan gaya hidup kini menyebabkan kebanyakan orang kesuntukan masa untuk menyediakan makanan di rumah khususnya bagi wanita bekerjaya yang sudah berkeluarga. Oleh itu, makanan sejuk beku dicipta untuk menyelesaikan masalah ini contohnya seperti produk Coastal Dim Sum.

Kenapa perlu pilih bisnes Coastal Dim Sum?

a) Mudah sangat. Tak perlu persediaan yang berjam-jam sebelum memulakan perniagaan.

b) Tak perlu sediakan banyak bahan yang renyah seperti ikan, ayam, udang, sayuran dan membawang..ehh bawanglah 😀 . Hanya koyak, kukus..dah siap! Yang penting kena ada Coastal Dim Sum lah.

Kenapa Memilih Perniagaan Produk Makanan
Contoh Coastal Dim Sum ready to eat.

c) Margin untung yang tinggi untuk bisnes makanan. Jika rajin dan istiqomah hasil jualan boleh mencecah sehingga 5 angka sebulan.

d) HQ berikan lebih dari 400 EDITED PHOTOS yang super duper cantik, Online Class, Marketing Digital Material dan banyak lagi marketing tools yang akan diberikan. Semua AGENT BERDAFTAR diberikan free access untuk download semua marketing material ini.

Kenapa Memilih Perniagaan Produk Makanan
Antara edited photos yang diberikan HQ

e) Jika anda mempunyai kedai atau kiosk mahupun berniaga kecilan dari rumah, mudah jika anda mahu tambah cawangan kerana ‘konsep’ perniagaan dim sum ni sangat mudah.

f) Paling best adalah modal yang sangat rendah untuk buat bisnes ini. Dan yang paling penting kita akan rasa seronok bila dapat puaskan hati kastemer.

Kenapa Memilih Perniagaan Produk Makanan
Rasa gembira tu tak dapat diungkap bila kastemer pun puas hati.

g) Dim sum ni termasuk dalam kategori makanan yang sihat. Maksud min low kalori lah. Untuk yang sedang diet ini menu yang wajib korang ambil tau. Selain itu juga sesuai untuk kanak kanak kerana boleh dijadikan sebagai snack. Dan semestinya Coastal Dim Sum menjadi pilihan ibu ibu diluar sana.

Kenapa Memilih Perniagaan Produk Makanan
Maklumat pemakanan tentang dim sum.

Kenapa Memilih Perniagaan Produk Makanan
Banyak kelebihan yang dapat jika memilih Coastal Dim Sum sebagai menu harian untuk keluarga tersayang. Jual produk sihat, kualiti kesihatan pun meningkat.

Untuk maklumat lanjut boleh terus whatsapp kami 0199800769 / 0199170769. Dan team kami akan hubungi anda. Juga boleh lawati FB Page kami Coastal Dim Sum HQ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *