Hijrah Berniaga - Coastal Dim Sum

Hijrah Berniaga – Coastal Dim Sum

Tanggal 31 Ogos 2019 ini kita akan me­nyambut hari Kemerdekaan yang ke-62. “Sayangi Malaysiaku : Malaysia Bersih”. Merata-rata tempat sekarang kita boleh lihat bendera Malaysia berkibar megah. Dekat rumah, bangunan, pejabat, kenderaan dan yang setempat dengannya. Tanda kemegahan jalur gemilang negara tercinta. Tanda kebebasan dari cengkaman penjajah.

Seiringan itu juga pada Ahad ini 1 September 2019 kita akan menyambut Tahun Baru Hij­rah 1441. Sambutan kali ini diberi tema ‘Negara Rahmah Ummah Sejahtera’ bermaksud Islam adalah agama rahmah yang mengajak manusia saling hormat menghormati, berkasih sayang, bertoleransi, saling memaafkan serta bersifat belas kasihan.

Hijrah sebenarnya membawa pengertian yang luas, keluar dari medan perjuangan yang sempit ke gelanggang yang lebih luas dan ia adalah pemisah di antara yang hak dengan yang batil. Ia juga merangkumi perpindahan kepada hidup yang lebih baik, lebih maju, lebih mulia dan lebih bermakna serta berada pada lingku­ngan rahmat dan keredaan Ilahi.

Mengambil semangat tahun ba­haru ini, paling tidak setiap umat Islam mesti berazam dan melakukan hijrah dalam diri ma­sing-masing.

Hijrah bukan sahaja bererti berpindah ia juga ditafsirkan sebagai meninggalkan, dimana meninggalkan sesuatu yang buruk dan mengamalkan ajaran Allah dengan lebih tekun, malah kita juga diwajibkan berhijrah supaya kehidupan yang mendatang lebih baik.

Penghijrahan yang bagaimana yang kita boleh lakukan?

Hijrah boleh dilakukan dalam pelbagai bentuk dan situasi, antaranya adalah berniaga.

9/10 rezeki itu adalah datang daripada perniagaan.” (Hadis riwayat Tirmizi)

Nabi s.a.w berniaga di usianya muda. Di usia 20an dan nyata pada usia itu baginda masih belum dilantik menjadi Rasul.

Hijrah tambahkan income dengan perniagaan. Bagi yang dah bekerja pun masih ada yang berniaga secara part time kan? Namun adakah bisnes yang dijalankan itu sesuai dengan situasi, demand dan modal mulakan bisnes?

Coastal Dim Sum menyediakan peluang perniagaan kepada anda yang benar benar mahu menjana pendapatan. Perniagaan Coastal Dim Sum sesuai untuk orang yang bekerja, surirumah, student student yang mahu tambah side income.

Hijrah Berniaga - Coastal Dim Sum
Coastal Dim Sum tampak eksklusif dengan packagingnya yang tersendiri

Kenapa Coastal Dim Sum?
1) Produk sentiasa demand. Selalu ada permintaan dimana sahaja
2) Mempunyai packaging sendiri
3) Bukan dim sum timbang kilo
4) Hanya gunakan ramuan segar sahaja
5) Dijamin memenuhi citarasa semua

Kelebihan buat bisnes dengan Coastal Dim Sum ni antaranya :
1) Hanya daftar sekali seumur hidup
2) HQ akan berikan Business Kit yang mana mengandungi
a – Produk Coastal Dim Sum
b – Buku panduan agent
c – Bunting
d – Flyers
e – Poster
f – Lebih 400 edited photos
g – Online Class
h – Video & Tips Marketing
i – Group Coaching

Hijrah Berniaga - Coastal Dim Sum
Pakej Agent Coastal Dim Sum 2019

Dengan adanya Kit ini, agent agent lebih mudah untuk mula berniaga kerana telah ada Kit yang lengkap dan mereka hanya perlu follow sahaja step step yang telah diberi dalam Buku Panduan Agent Coastal Dim Sum.

Sangat mudah berbisnes Coastal Dim Sum kan? Jadi tunggu apa lagi, sama sama kita berhijrah dengan mulakan perniagaan sebagai langkah pertama di tahun baru Hijrah 1441. Hijrah Berniaga – Coastal Dim Sum

Untuk maklumat lanjut boleh terus whatsapp kami 0199800769 / 0199170769. Dan team kami akan hubungi anda. Juga boleh lawati FB Page kami Coastal Dim Sum HQ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *