Kelebihan Video Coaching

Apa itu video coaching?

Apa kelebihan video coaching kepada perintis bisnes?

Bagaimana video coaching membantu para peniaga?

Video coaching adalah
Mengikut kamus dewan ia membawa maksud memberikan bimbingan khusus terhadap ilmu keusahawanan atau aktiviti perniagaan.

Antara kelebihan video coaching :

1 – Memberi motivasi dan semangat sewaktu anda rasa down
Dalam bisnes, bukan sekadar pendapatan sahaja yang ada naik dan turun. Malah adakalanya semangat dan motivasi berniaga juga ada naik dan turunnya.

Kadang-kadang usaha yang kita buat untuk menjayakan sesuatu perniagaan tak mendatangkan hasil seperti yang diharapkan. Ada masanya kita rugi. Kalau kita tak rugi, mungkin kita telah buatkan orang lain rugi.

2 – Menjimatkan masa, tenaga dan perbelanjaan
Melalui video coaching anda dapat access dimana saja. Tanpa perlu berada didalam kelas untuk mentelaah nya. Jadi ianya tidak menganggu kerja harian anda.

3 – Penghayatan lebih mendalam
Antara elemen video, teks, audio dan grafik, pembelajaran dalam video lebih memberi kesan kepada sel otak. Al maklumla sekarang bukan sahaja yang dewasa, malah student student pun banyak pelopori dunia perniagaan.

4 – Proses pengulangan
Menerusi video coaching, sesuatu penerangan yang perlu dilakukan secara berulang-ulang boleh dilakukan dengan lebih mudah. Lebih lebih lagi mengenai tips marketing bisnes.

5 – Banyak input berguna
Banyak input yang dapat dipraktikkan di dalam bisnes seperti cara marketing produk, tips jual frozen food, bagaimana cara urus database pelanggan dan sebagainya.

Bila kita ada business coach seperti ini, kita boleh mengadu, dapatkan nasihat, minta pendapat dan sebagainya. Dari situ, In shaa Allah kita akan kembali bersemangat untuk teruskan usaha perniagaan kita.

Jom sertai Team Coastal, banyak manfaat yang anda peroleh. Bukan setakat video coaching, malah lebih dari itu yang HQ Coastal Dim Sum akan berikan. Nak ke serius nak?
Dengan Coastal Dim Sum, kami memudahkan proses memulakan perniagaan dan menjadikan perniagaan itu lebih mudah untuk dimulakan.

Daftar Pakej Agent
Dengan pendaftaran Pakej Agent ini, anda akan dibekalkan dengan Business Kit yang lengkap dengan :

  1. Produk Coastal Dim Sum
  2. Buku Panduan Agent
  3. Pricelist
  4. Lifetime Group Coaching
  5. Bunting
  6. Poster
  7. Lebih 400 edited photos yang super duper cantik

Selain daripada group agent dan video coaching, HQ juga akan berikan Buku Panduan Agent yang boleh dijadikan rujukan kepada agent agent baru yang sertai Team Coastal.

Edited photos boleh digunakan untuk tujuan marketing Coastal Dim Sum

Hanya daftar Pakej Agent dan anda sudah boleh mulakan bisnes Coastal Dim Sum.

Berminat untuk sertai team kami?

Whatsapp 0199800769 / 0199170769 dan Team kami akan hubungi anda dengan segera. Juga boleh lawati FB Page kami Coastal Dim Sum HQ .

Klik link wasap untuk keterangan lanjut http://wasap.coastaldimsum.com/BlogAgent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *