Tips Bijak Memilih Freezer

Tips Bijak Memilih Freezer

Bagi peniaga yang menjalankan bisnes makanan sejuk beku, perkara WAJIB ada dalam setiap syarikat adalah freezer. Tak ada freezer maka tak adalah makanan sejuk beku kan. Faktor memilih freezer dan risiko bil elektrik yang tinggi mungkin dipandang ringan oleh sesetengah peniaga produk sejuk beku.

Disebabkan itulah, sebagai seorang peniaga kita perlu bersedia menghadapi apa jua risiko serta menyusun atur langkah yang bijak sebelum menjalankan sesuatu perniagaan.

Seperti yang min sebutkan tadi, bagi peniaga produk makanan sejuk beku, perkara asas yang paling dititikberatkan adalah mengenai peti (freezer). Harini min kongsikan sedikit sebanyak mengenai tips bijak memilih freezer.

Banyak brand freezer yang ada antaranya :
– Midea
– Pensonic
– Sharp
– Khind
– Haier

Tips memilih freezer
a) Kapasiti
Seeloknya pastikan freezer yang dibeli itu mampu menampung stok barangan niaga sejuk beku. Bergantung pada simpanan stok. Jika kuantiti pengeluaran pada satu satu masa adalah banyak, memang sah sah lah perlu sediakan freezer yang besar kuantitinya kan. Pastikan juga kapasiti bersesuaian dengan HP (horse power) sesebuah freezer.

b) Harga
Ini bergantung pada kemampuan masing masing. Inginkan kualiti yang bagus perlu berkorban sedikitlah wangnya. Namun tak semua yang mahal tu adalah bagus. Dan tak semestinya yang murah tu tak berkualiti. Sebab tulah kita kena survey dan study dahulu sebelum memilih freezer yang diinginkan. Bukan main redah jer. Sebab kita nak guna dalam masa yang panjang kan. Pergilah 2-3 buah kedai untuk buat perbandingan harga dan survey harga dalam Google. Jangan terburu buru. Take your time and rileks.

c) Pelabelan kecekapan tenaga
Pelabelan Kecekapan Tenaga merupakan suatu alat penting untuk mendidik dan meningkatkan kesedaran pengguna mengenai penggunaan tenaga bagi alat elektrik di rumah. Label kecekapan tenaga dikeluarkan oleh Suruhanjaya Tenaga kepada pengilang alat elektrik dan mempromosikan alat elektrik cekap tenaga dalam pasaran. Pengilang perlu mematuhi piawaian dan syarat ujian prestasi tenaga yang diwujudkan oleh Suruhanjaya Tenaga untuk kadaran bintang ini sebelum kelulusan diberikan untuk setiap model yang di keluarkan.

Penggunaan peralatan elektrik 5-Bintang akan mengurangkan penggunaan elektrik dan bil elektrik.

Tips Bijak Memilih Freezer
Kadaran 1 hingga 5 ditunjukkan dalam label bermakna 1-bintang adalah yang paling kurang cekap dan 5-bintang adalah yang paling cekap.

Bagi anda yang mahu berbisnes, Coastal Dim Sum HQ mengajak anda untuk menjana pendapatan bersama bisnes Coastal Dim Sum.

Sangat senang berbisnes Coastal Dim Sum. Hanya perlu bayar RM250 dan anda akan diberikan 1 SET BUSINESS KIT yang mana lengkap dengan ‘peralatan perang’ untuk anda membuat bisnes. Senang kan?

Walaupun Coastal Dim Sum ni adalah dim sum sejuk beku, tapi percaya tak jika min cakap, nak jual Coastal Dim Sum tak perlukan freezer pun. Jom lihat bagaimana mulakan bisnes Coastal Dim Sum tanpa perlukan modal freezer.

Antara item yang terdapat didalam kit bisnes :
a – Produk Coastal Dim Sum
b – Buku Panduan Agent
c – Bunting
d – Flyers
e – Poster
f – Lebih 400 edited photos disediakan
g – Online Class
h – Video & Tips Marketing
i – Group Coaching

Tips Bijak Memilih Freezer
Pakej Agent Coastal Dim Sum 2019

Berminat untuk sertai team kami?

Whatsapp 0199800769 / 0199170769 dan Team kami akan hubungi anda dengan segera. Juga boleh lawati FB Page kami Coastal Dim Sum HQ .

Klik link wasap untuk keterangan lanjut http://wasap.coastaldimsum.com/BlogAgent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *