Khasiat Bahan Utama Coastal Dim Sum

Sebelum kita nak beli sesuatu barang terutamanya produk makanan, selain daripada status Halal sesuatu produk, kualiti, malah ramuan yang digunakan juga menjadi perkara penting yang kita perlu titikberatkan. Jangan main redah saja sebelum membeli sesuatu produk. Kelebihan produk Coastal Dim Sum bukan sahaja dari segi kualiti premium, tetapi bahan utama yang digunakan banyak khasiatnya. Harini jom kita lihat apa kepentingan khasiat bahan utama yang digunakan dalam Coastal Dim Sum.

Kepentingan Khasiat Bahan Utama Coastal Dim Sum

Adakah anda tahu bagaimana Coastal Dim Sum dihasilkan? Bahan utama yang digunakan untuk hasilkan Coastal Dim Sum adalah isi ayam dan udang tanpa tulang. Campuran isi ayam dan udang yang segar tersebut diadun bersama sayuran terpilih seperti lobak merah, cendawan butang, cendawan shiitake, sengkuang, kacang panjang dan banyak lagi. Seterusnya dibaluti dengan kulit wantan membuatkan rasa Coastal Dim Sum sangat sedap dan juicy.

Mengapa Coastal Dim Sum menjadi pilihan setiap masyarakat dari pelbagai peringkat umur dan bangsa? Meh sini min terangkan. Ini adalah kerana kandungan bahan utama Coastal Dim Sum mempunyai khasiat yang tinggi membuatkannya sejenis hidangan yang sihat.

Khasiat Bahan Utama Coastal Dim Sum

Semua bahan yang digunakan didalam dim sum kami bagus untuk semua peringkat umur. Tidak kira dewasa mahupun kanak-kanak.

Coastal Dim Sum mempunyai 3 combo berbeza. All Chicken, All Seafood dan Mix Combo. Dalam combo all chicken, kandungan isi ayam adalah 60 % berbanding 40% isi udang. Manakala All Seafood pula 60% isi udang dan 40% isi ayam.

Khasiat Bahan Utama Coastal Dim Sum
3 pilihan combo disediakan mengikut selera semua.

Untuk kadar kalori daging ayam memang tinggi. Pada 100 gram daging ayam terdapat 302 kalori yang dihasilkan. Kadar kalori ini bagus untuk menambah jumlah energi dalam tubuh.

Udang juga kaya dengan sifat-sifat Omega 3, vitamin B12 dan niacin, selain mineral seperti zink, besi dan tembaga. Kalori energi udang yang sangat rendah, hanya 106 kalori per 100 gram udang menjadikannya salah satu makanan diet yang sangat baik.

Anggaran 1 ketul (22 g) Coastal Dim Sum mempunyai :

  • Tenaga  = 44kcal
  • Protein = 2.2g
  • Karbohidrat = 4.4g
  • Lemak = 1.1g
Khasiat Bahan Utama Coastal Dim Sum
Maklumat tentang dim sum

Lihat saja bahan yang digunakan, tak ternilai rasanya khasiat yang kita dapat daripada 1 biji dim sum tersebut.

Untuk ibu-ibu di luar sana, Coastal Dim Sum sangat disyorkan untuk dihidangkan kepada anak-anak kerana pada peringkat umur sebegini, mereka memerlukan tenaga untuk kekal aktif sepanjang hari. Coastal Dim Sum sesuai dijadikan sarapan untuk anak-anak ke sekolah dan pada masa yang sama kerana dengan adanya kandungan fosforus dan kalsium pada daging ayam memberikan manfaat bagi tubuh terutama bagi pertumbuhan anak dan memperkuat tulang.

Dapatkan gantikan makanan ringan kepada dim sum.

Protein yang tinggi dalam kandungan daging ayam juga membantu untuk memaksimakan pembentukan otot dan menguatkan otot-otot tubuh. Manfaat ayam selanjutnya adalah mencegah penyakit Alzheimer. Alzheimer adalah penyakit yang menyerang fungsi otak yang ditandai dengan penurunan daya ingat, kemampuan berbicara, juga perubahan perilaku lainnya. Vitamin B dalam daging ayam memberikan manfaat untuk meningkatkan fungsi otak dan mencegah Alzheimer. Kandungan zat fosforus dapat memberikan manfaat memperkuat kesehatan gigi terutama bagi anak-anak.

Udang segar tinggi dengan vitamin B12 yang sangat diperlukan oleh tubuh manusia bagi pembahagian sel.. Udang sangat penting untuk kecerdasan dan pertumbuhan anak dengan tingginya vitamin D, B12 dan Omega 3.

Kesimpulannya, kepentingan khasiat bahan utama Coastal Dim Sum bukan sahaja sesuai untuk si diet, ianya juga bagus untuk tumbesaran si manja anda. Senang cakap satu family dapat manfaatnya kerana kita disarankan mengambil pemakanan yang seimbang, berkhasiat dan menyihatkan. eb

Whatsapp 0199800769 / 0199170769 dan Team kami akan hubungi anda dengan segera. Juga boleh lawati FB Page kami Coastal Dim Sum HQ

Klik link wasap untuk keterangan lanjut http://wasap.coastaldimsum.com/BlogAgent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *