Resepi Nasi Beriani Senang

Resepi Nasi Beriani Senang

Pada entry yang lepas min dah kongsikan resepi Nasi Mandy Senang. Yang mana belum baca boleh singgah baca ye. Jadi kali ini min kongsikan pula Resepi Nasi Beriani Senang Coastal Delight.

Sesekali teringin nak buat nasi beriani dekat rumah sebab tak puas makan yang kat kedai, tapi risau tak menjadi pula.

Kalau buat dekat rumah ni, kita boleh buat ikut selera tekak kita. Mana part yang suka kita lebihkan, yang tak berapa suka tu boleh kurangkan atau tak letak langsung.

Apapun, kena tahu juga cara asasnya supaya rasa tu tak lari jauh. Betul tak?

Tapi dengan set Nasi Beriani Senang Coastal Delight, semuanya dah lengkap. Hanya masukkan perencah rempah dan tunggu hingga masak. Serius senang dan sedap bak hang resepi Nasi Beriani Senang ni. Hidangan ini boleh dimakan untuk 5-7 orang. Sangat sangat jimat dan berbaloi! Aroma nasinya yang wangi, ditambah pula dengan kuah dalca yang lazat. Pendek kata, sedap sampai tak sedar dah makan 2 pinggan 😀

Resepi Nasi Beriani Senang

Jom tengok resepi nasi beriani yang senang dan menjimatkan masa anda didapur.

Bahan yang diperlukan :
Nasi Beriani Senang
– 500g beras basmathi (disediakan dalam pek Nasi Beriani Senang)
– 1pek perencah rempah Nasi Beriani Senang
– 500g ayam
– 800ml air
– 3 sudu minyak masak

Kuah Dalca
– 1pek perencah dalca Nasi Beriani Senang
– 500ml air
– Sayuran atas pilihan sendiri. Min gunakan :
– Kentang
– Kacang panjang
– Lobak merah
– Terung

Resepi Nasi Beriani Senang

Jom tonton cara masak step by step Nasi Beriani Senang Coastal Delight dibawah.

Dah lihat cara masak Nasi Beriani Senang? Yang tak pandai masak pun dah boleh masak sekarang. Sangat senang dan simple. Bukan itu saja bahan bahan yang diperlukan juga sudah disertakan lengkap dalam pek Nasi Beriani Senang. Hanya buka, tuang dan tunggu hingga masak.

Rasa semestinya sedap tak terkata!

Pencarian agent telah dibuka. Bagi anda yang berminat menjadi agent Coastal Delight atau berminat membuat belian secara runcit, boleh hubungi kami segera atau whatsapp untuk keterangan lanjut.

Sebarang info call/Whatsapp 0199800769 / 0199170769
FB Page :
Coastal Delight HQ
IG :
coastaldelight_hq

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *