Kelebihan Berniaga Produk Makanan

Kelebihan Berniaga Produk Makanan

Sejak pandemik Covid-19 melanda seluruh dunia, ramai yang terkesan termasuklah segelintir mereka yang makan gaji. Sehingga ada syarikat yang mengurangkan pekerja kerana tidak mampu untuk membayar gaji pekerja. Disebabkan itu, ramai yang mula mencari inisiatif lain bagi menampung kewangan bulanan. Salah satunya dengan cara berniaga. Yang paling ramai jalankan adalah perniagaan makanan. Apa kelebihan berniaga produk makanan ni sampai menjadi pilihan ramai untuk menjana pendapatan.

Di Malaysia, perniagaan produk makanan semakin mendapat tempat di hati masyarakat. Bisnes jualan makanan boleh dilakukan di rumah, kedai atau pun di kiosk. Contohnya seperti bisnes makanan sejuk beku adalah satu jenis cabang bisnes yang terbukti ramai orang bisnes boleh menjadi berjaya.

Makanan sejuk beku menjadi semakin popular kerana ia sangat mudah dan boleh disimpan di rumah. Ia sesuai disimpan dalam peti ais di rumah dan mempunyai tempoh penyimpanan yang lama.

Antara faktor kelebihan berniaga produk makanan sejuk beku :

1. Keperluan
Makanan merupakan satu keperluan asas manusia. Pengambilan makanan adalah untuk proses pertumbuhan, pemulihan dan pengawalan kesihatan. Jadi netizen akan sentiasa memenuhi keperluan mereka, lebih lebih lagi jika produk makanan itu boleh memberikan kesihatan kepada mereka. Lebih lebih lagi semasa pandemik sekarang, ramai yang lebih menumpukan penjagaan kesihatan tubuh badan.

2. Permintaan
Makanan sejuk beku berpotensi untuk berkembang maju. Kerana produk makanan sejuk beku sentiasa mendapat permintaan dan sentiasa berkembang. Oleh itu tidak kira apa jua jenis makanan yang dijual, permintaan terhadap produk makanan sentiasa ada sepanjang masa. Yang penting ianya perlulah baik untuk kesihatan, sedap, berpatutan dan mengenyangkan.

3. Gaya hidup
Disebabkan gaya hidup kini menyebabkan kebanyakan orang kesuntukan masa untuk menyediakan makanan di rumah khususnya bagi wanita bekerjaya yang sudah berkeluarga. Oleh itu, makanan sejuk beku dicipta untuk menyelesaikan masalah ini contohnya seperti produk Coastal Dim Sum.

Kenapa perlu pilih bisnes Coastal Dim Sum?

a) Sangat mudah. Tak perlu persediaan yang berjam-jam sebelum memulakan perniagaan. Produk makanan sejuk beku boleh dipasarkan dalam pelbagai bentuk iaitu dijual secara frozen ataupun yang telah siap dimasak (ready to eat).

Kelebihan Berniaga Produk Makanan
Jualan dim sum ready to eat
Coastal Dim Sum ready to eat

Untuk jualan dim sum ready to eat, anda boleh mulakan perniagaan anda dengan buat menu makanan tengah hari yang sihat dan segar daripada rumah. Anda hanya perlu pelbagaikan menu dan buat promosi melalui kenalan atau media sosial. Tambahkan kelebihan bisnes anda dengan servis penghantaran. Cara ini akan menarik pelanggan terutamanya mereka yang tak sempat keluar makan tengah hari kerana kesuntukan masa bekerja.

b) Tak perlu sediakan banyak bahan yang renyah seperti ikan, ayam, udang, sayuran. Juga dah tak perlu susah susah kupas dan tumis bawang. Hanya koyak, kukus..dah siap! Yang penting kena ada Coastal Dim Sum lah.

Kelebihan Berniaga Produk Makanan
Coastal Dim Sum mempunyai 12 perisa yang super sedap.

c) Margin untung yang tinggi untuk bisnes makanan. Jika rajin dan istiqomah hasil jualan boleh mencecah sehingga 4 hingga 5 angka sebulan.

“Dalam masa 3 hari, licin habis stok 30 pek. Lepas tu saya kumpul order lagi, tengok tengok dapat preorder 50 pek Coastal Dim Sum. Wahhh biar betul 50 pek! 50 pek Coastal Dim Sum licin dalam masa beberapa jam. Sama macam sebelum ni, stok sampai je depan pintu, saya terus buat COD.

Dari bulan ke bulan, jumlah jualan saya meningkat mencecah 700 pek sebulan. Allah luaskan lagi rezekiNya. Saya dapat masukkan Coastal Dim Sum di kedai pasar segar pula.”
– Puan Yunzi, Stokis Selangor
.

d) HQ berikan lebih dari 800 EDITED PHOTOS yang super duper cantik, e-book panduan agent membuat jualan Coastal Dim Sum, Online Class, Marketing Digital Material dan banyak lagi marketing tools yang akan diberikan. Semua AGENT BERDAFTAR diberikan free access untuk download semua marketing material ini.

Edited photos boleh digunakan untuk tujuan marketing Coastal Dim Sum

e) Paling best adalah modal yang sangat rendah untuk buat bisnes ini. Dan yang paling penting kita akan rasa seronok bila dapat puaskan hati kastemer.

Secara ringkasnya sebelum anda memulakan sesuatu perniagaan, pertama sekali perkara yang perlu anda lakukan adalah mengkaji terlebih dahulu produk yang mendapat permintaan pasaran yang tinggi seperti Coastal Dim Sum ni. Dan yang penting jangan jual produk bermusim.

Nak mulakan bisnes bersama Coastal Dim Sum? Jom sertai Team Coastal dan kami akan guide anda satu persatu. Klik link dibawah untuk info lanjut.

Whatsapp 0199800769 / 0199170769 dan Team kami akan hubungi anda dengan segera. Juga boleh lawati FB Page kami Coastal Dim Sum HQ

Klik link wasap untuk keterangan lanjut http://wasap.coastaldimsum.com/BlogAgent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *